Cat de mare e amenda pt neasigurarea Locuintei?

Ti-ai facut Asigurarea Obligatorie a Locuintei (PAD) ??
In continuare vei afla detalii despre data limita cat si amenzile primite de cei care nu vor avea asigurare pe locuinta, obligatorie sau facultativa, dupa cum spune legea.
Modul in care vor fi date amenzile aplicate proprietarilor care nu isi fac o politã de asigurare a locuintei inainte de termenul limitã de 5 august 2011 rãmâne inca in ceata, deoarece normele de aplicare a legii nu cuprind si o grilã dupã care sã fie stabilit cuantumul penalizãrii.
Decizia sumei la care se va ridica amenda pentru cei care nu au o asigurare de locuinta, va rãmâne la latitudinea primãriilor.
Legea prevede ca proprietarii care nu detin o politã de asigurare valabilã sã fie amendati cu o sumã cuprinsã intre 100 si 500 de lei, dar nu sunt incã suficient de clare criteriile dupã care se va stabili cuantumul amenzii in fiecare caz in parte.

“Cuantumul amenzii este stabilit de cãtre primãrii, nu prin normele de aplicare. Ceea ce a fost de competenta Comisiei de Supraveghere a Asigurãrilor (CSA) s-a reglementat”, au declarat reprezentantii CSA.

Normele de aplicare a legii au fost publicate in Monitorul Oficial pe data de 6 mai, iar proprietarii isi pot asigura casele si apartamentele fãrã sã fie amendati intr-un interval de 90 de zile de la aceastã datã, adicã 5 august. Initial, Ministerul de interne anuntase cã data limitã este 15 iulie.

Ce e foarte hazliu, este faptul ca si proprietarii care detin o asigurare facultativã de locuinta riscã sã fie amendati, deoarece aceste polite nu sunt incluse in nici o baza de date la care au acces primãriile. Aceastã bazã de date cuprinde doar politele obligatorii emise de Pool-ul de Asigurare impotriva Dezastrelor (PAiD).

Cade in sarcina detinãtorilor de polite facultative sã facã dovada cã au incheiat o asigurare valabilã. Singurul inconvenient este cã ar putea fi nevoiti sã facã un drum in plus pânã la primãrie”, spune Marius Bulugea, directorul general al PAiD.

Deputatii au modificat la sfârsitul anului trecut legea privind asigurarea obligatorie a locuintelor, astfel cã proprietarii care detin o politã facultativã care acoperã si daunele produse de cutremur, inundatii si alunecãri de teren nu mai trebuie sã incheie si o asigurare obligatorie. PAiD a intrat astfel in competitie directã cu ceilalti asigurãtori, iar unii asigurãtori – chiar si dintre actionarii organizatiei – au venit deja pe piatã cu produse similare.

Politele obligatorii costã 10 sau 20 de euro in functie de materialul din care este construit imobilul si acoperã pagubele provocate de cutremure, inundatii si alunecãri de teren in limita a 10.000 si respectiv 20.000 de euro.

Aproximativ 6 milioane din cele 8,2 milioane de locuinte din România nu sunt asigurate in prezent. Numãrul politelor obligatorii vândute de PAiD este de circa 600.000, in timp ce alti 1,5 milioane de proprietari detin o asigurare facultativã.

Companiile care incheie polite de asigurare obligatorie a locuintei sunt: Astra Asigurãri, Euroins, Groupama, Uniqa Asigurãri, Generali, Ardaf, Carpatica Asig, Grawe România, Credit Europe Asigurãri, ABC Asigurãri, Certasig, City Insurance si Platinum Asigurãri.

TI-AI INCHELATI ASIGURAREA OBLIGATORIE A LOCUINTEI ???
Scapa de Amenda si Incheie-ti ACUM o Asigurare Obligatorie de Locuinta !!!
CLICK pe Imagine pt a COMANDA ACUM
Asigurari Obligatorii de Locuinta - PAD

Sursa: Zf.ro

Spune-ti pãrerea

Webdesign Cluj, Web Hosting Cluj, Promovare Web