Asigurãri Facultative de Locuinte

Pentru cerere ofertã, folositi Formularul de Contact << CLICK

Nume, Prenume (*):

E-mail (*):                     

Telefon (*):                  

Subiect:                       

Mesajul dvs.:

Scrie codul din imagine: captcha

Obs: Ca masura Anti SPAM, e nevoie validarea codului.

                                        


Ce este ASIGURAREA FACULTATIVA A LOCUINTEI ?
Asigurarea facultativa a locuintei si/sau bunurilor continute in aceasta este una dintre cele mai importante asigurari non-viata pe care le poti incheia ca persoana fizica.
Fenomenele naturale, calamitatile, incendiul, explozia pot distruge agoniseala de o viata a unei familii. Daca pentru prevenirea incendiului sau exploziei exista astazi solutii tehnice din ce in ce mai perfectionate, inundatiile sau cutremurele sunt practic imposibil de prevenit sau de evitat.
Pe scurt insa, asigurarile facultative de locuinte sunt produse specifice ale companiilor de profil, prin care se pot asigura apartamente, case sau imobile in intregime impotriva producerii anumitor riscuri prevazute in contractul de asigurare. Acoperirea oferita prin intermediul politei vine in schimbul platii de catre contractantul asigurarii a unei prime, reprezentand costul asigurarii.

Ce acopera ASIGURAREA FACULTATIVA A LOCUINTEI ?
Riscurile acoperite de o polita de asigurare sunt acele fenomene sau actiuni cu urmari negative prin a caror producere se activeaza polita de asigurare si deci, pentru care puteti cere sa fiti despagubit de catre compania dumneavoastra de asigurare.
Riscurile acoperite de polita sunt prevazute in mod EXPRES in contractul de asigurare facultativa pe care l-ati incheiat si difera de la asigurare la asigurare.
Va recomandam sa studiati cu atentie TERMENII si CONDITIILE incheierii unei polite de asigurare inainte de a va decide asupra acesteia.
Ca principiu insa, riscurile de baza (standard) preluate in asigurarile facultative de locuinte sunt:
Incendiul;
Trasnetul;
Explozia doar;
Caderea de corpuri pe locuinta asigurata.

In functie de tipul de asigurare facultativa pe care l-ati contractat se pot adauga (sau nu) si alte tipuri de riscuri (optionale sau extinderi):
Cutremurul;
Riscurile Atmosferice (furtuna, grindina, ploaie torentiala, inundatie, viitura, greutatea stratului de zapada/gheata, avalansa etc.);
Alunecarile si/sau prabusirile de teren;
Apa de conducta si refularea acesteia;
Coliziunea cu autovehiculele si vandalismul;
Distrugerile provocate de animale;
Furtul bunurilor si al elementelor constructive;
Avariile centralelor termice doar;
Alte tipuri de costuri suplimentare necesare efectuarii reparatiilor.

Unele societati de asigurare ofera si acoperirea unor riscuri speciale ca: riscuri politice (greve, tulburari civile) si terorismul sau vandalismul.
In privinta bunurilor, acestea pot fi asigurate in totalitate sau partial, acest lucru depinzand si de posibilitatile financiare ale fiecaruia. De asemenea, riscul de furt se asigura numai impreuna cu celelalte riscuri.
Asigurarea locuintei este obligatorie:
In vederea obtinerii unui credit pentru care se garanteaza cu cladirea locuintei, banca va solicita incheierea unei polite de asigurare cu acoperirea tuturor riscurilor
In cazul achizitionarii unor bunuri casnice cu plata in rate se va incheia o polita de asigurare numai pentru bunurile achizitionate, cu acoperirea tuturor riscurilor

Pentru asigurarea riscurilor de accidente si raspundere civila fata de terti nu sunt prevazute riscuri standard si extinderi.
De asemenea, cele mai multe polite de asigurare facultativa a locuintelor cuprind si o sectiune destinata RASPUNDERII CIVILE FATA DE TERTI. Astfel, daca are loc un incendiu sau o inundatie in apartamentul sau casa dumneavoastra care a afectat si locuintele vecinilor, despagubirea acestora va fi suportata de compania de asigurari, in limita unei sume convenite la incheierea politei.

Webdesign Cluj, Web Hosting Cluj, Promovare Web